00 07 2018 002 Open Imkerij Dag De imkersvereniging Place to Bee geeft voorlichting over bijen aan groepen onder andere van basisscholen in Eindhoven. Het valt heel mooi in onze doelstelling om wat te doen aan de stigmatisering van het landgoed/psychiatrie en wat te doen aan de biodiversiteit en aandacht voor de natuur in het algemeen. De belangstelling hiervoor blijkt groot te zijn maar helaas hebben we een beperkt aantal vrijwilligers (imkers) die deze voorlichting kunnen geven.

In 2023) waren we compleet overvallen door de grote belangstelling van meerdere scholen om Landgoed de Grote Beek te bezoeken en konden we helaas niet voldoen aan alle vragen.

In 2024 willen we scholen de gelegenheid gaan geven om met groepen het Landgoed de Grote Beek en de imkervereniging Place to Bee te komen bezoeken. Dit plan moet nog verder uitgewerkt worden. Zodra er meer bekend is wat een bezoek in gaat houden en op welke manier u zich voor een bezoek met een groep kunt opgeven, zullen we dit op deze site plaatsen.
Belangstellenden met vragen kunnen ons altijd een email sturen middels het contactformulier.

Alvast bedankt voor uw belangstelling in Place To Bee!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De imkersvereniging Place to Bee geeft voorlichting over bijen aan groepen onder andere van basisscholen in Eindhoven.  Bent u geinteresseerd en mocht u meer informatie hierover willen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.

Het belangrijkste doel van de educatieve activiteiten van Place to Bee is mensen te informeren over (honing)bijen én biodiversiteit.

In 2022 hebben we op meerdere scholen in Eindhoven voorlichting gegeven op verzoek van de scholen zelf.

In 2020 en 2021 hebben we geen scholen bezocht in verband met corrona.

In 2019 bezochten we de Basisscholen in Son & Breugel
De Gemeente van Son & Breugel had ons benaderd voor het verzorgen van educatieve activiteiten op het gebied van (honing)bijen én biodiversiteit op scholen in deze Gemeente.

00 07 2018 001 Open Imkerij DagIn 2018 hebben we met de welpen van de scoutinggroep op de het terrein van de Grote Beek meegedaan aan de Nationale Bijentelling. Ze hebben een bijenkast in elkaar gezet en even gekeken bij de bijenstal.
In mei 2018 hebben we bij ons 3 schoolklassen op bezoek gehad, groep 6, 7 en 8. Met de kast met foto’s hebben we een kort verhaal gehouden en veel vragen van de kinderen beantwoord. Ze hebben een imkerjack aangepast en daar zijn foto’s van genomen. Een kort bezoek aan de bijenstal waarbij een van onze imkers een bij tussen zijn duim en wijsvinger hield, waardoor de bij goed te zien was. Dat maakte veel indruk op de kinderen.

Orthopsychiatrie
Voor Opsy, Orthopsychiatrie, hebben we meegedaan aan een cursus "Ik ben wie ik ben".
Dat was vooral een kennismaking met bijen waarbij het belangrijkste doel was dat ze niet meer bang zijn voor bijen en ze niet meer verwarren met wespen (en ze dus dood slaan). Kleine groepen van 5 a 6 man, makkelijke uitleg, een uurtje per groep.

Het Dok, een school op het landgoed de Grote Beek
Op het terrein van de Grote Beek is een school, Het Dok. We hebben 2 keer les gegeven aan een groep jongeren. Ze zijn mee gegaan naar de stal en hebben in een kast gekeken. Een aantal vonden dat eng, maar hebben dat wel gedaan. Natuurlijk met imkerkleding aan en andere beschermingsmaatregelen.

Wandelingen over het Landgoed
Verder zijn er diverse wandelingen geweest over het terrein vanuit een paar wijken uit Eindhoven. Ook daarbij is veel verteld over bijen en biodiversiteit.

In 2018 is er ook een bijenwandeling gemaakt, een wandeling over het terrein met behulp van je mobieltje. Op 9 plekken is er via virtueel reality een filmpje te zien met een ingesproken tekst. De filmpjes hebben thema’s zoals de geschiedenis van het bijen houden, biodiversiteit, micro natuur (over stuifmeel), macro natuur (welke planten zijn noodzakelijk?) en over modern bijen houden. Je kunt het vinden op Hidden Tracks.