Logo Middelbeers imkerverenigingUitnodiging van de Bijenhoudersvereniging St Ambrosius Oirschot de Beerzen

Beste collega-imkers en andere geïnteresseerden,

Op donderdag 14 juli organiseren we ons maandelijks Imkercafé.
Dit imkercafé vindt plaats bij ontmoetingscentrum "Ons Mevrouw" Doornboomstraat 32 in Middelbeers . Ingang is naast de Regiobank en parkeren kunt U pal tegenover het ontmoetingscentrum, op het Doornboomplein (gratis parkeren).
>>>> Let op er zijn wegwerkzaamheden in het centrum van Middelbeers. Vanuit Oirschot; is er geen omleiding meer naar Middelbeers. Vanuit Hilvarenbeek via Esbeek, Baarschot en Westelbeers en dan in Middelbeers, via de Willibrordstraat naar de Doornboomstraat om dan op het Doornboom-plein te arriveren. Vanuit Vessem is het Doornboomplein gewoon te bereiken . <<<<<<<<<
De zaal van "Ons Mevrouw" is om 19.00 uur open . Om 19.30 uur begint het programma. Het entree voor dit Imkercafé is zoals altijd gratis .

Het programma van deze avond is als volgt :
19.30 uur: Welkom door Wim van de Oord. Tevens korte informatie over cursussen, over komende activiteiten binnen de vereniging , imkertips voor de maand juli en extra informatie over de reis met clubgenoten in augustus naar Westerbork en Zuid Laren.
19.45 uur: Presentatie door Els Voorbij over een belangrijk item dat op dit moment (de honingoogstmaand) aan de orde is: "Van nectar tot honing in de pot". Els is zelf ruim 20 jaar imker. Ze is ook docente bij de cursus imkeren en ze is honingkeurmeester. Naast al deze activiteiten is ze ook nog voorzitter van het landelijke Bijkersgilde, een stichting die zich inzet voor de kwaliteit van Nederlandse honing en andere bijproducten. Els gaat vertellen over alle aspecten van het oogsten en verwerken van honing. Hier spelen twee factoren een hoofdrol, namelijk de kwaliteit van de honing en de hygiëne voor, tijdens en na het honingoosten.
Na deze presentatie is er mogelijkheid voor het stellen van vragen.
Uiteraard is er na afloop van deze presentatie tijd voor het gezellig bijkletsen .
U bent van harte welkom en graag tot donderdag 14 juli in Middelbeers